Penguin Falling Asleep

”Det ska vara enkelt, tryggt och lönsamt att arbeta med oss”

Är det inte fascinerande vilka arbeten det finns att utföra, och hur farliga de faktiskt kan vara? HydX håller på inom hydraulik*branschen, något som jag knappt hade en aning om vad det var förrän jag fick i uppgift att skriva om dem. Mycket av deras teknik används inom gruvindustrin (som är lättare att relatera till, eller hur?) och de har flera internationella patent på lösningar för oljesmörjsystem och har många gånger anlitats som rådgivare. De erbjuder produkter/tjänster och rådgivning inom smörjautomation med fettdistributionssystem.
 
*Hydraulik (av grekiskans hydor, "vatten" och aulo's, "rör") är ett samlingsbegrepp för komponenter som ingår i ett hydrauliksystem, vanligen benämnt hydraulsystem. Hydraulik är också ett ämne i ingenjörsvetenskapen som behandlar vätskors mekaniska egenskaper.
 
Miljö och hållbarhet är en stor fråga, ett ämne vi dagligen diskuterar. Ofta lever gruvor i nära symbios med sin omgivning. Man brukar kalla gruvindustrin en viktig del av basindustrin i Sverige, i Kiruna har det till exempel brutits järnmalm sedan slutet av 1800-talet och stora investeringar har gjorts. Ganska otroligt när man tänker på det. Zinkgruvan i Askersund är ett annat exempel där det har det brutits malm i över 150 år och Garpenbergsgruvan i Hedemora där brytning skett sedan 1200-talet.
 
Men som sagt, ämnet är en stor del av detta. Gruvföretag måste vara ärliga och öppna i alla lägen. Det är endast genom att öka förståelsen och objektivt förklara hur saker verkligen ligger till som oro och motstånd kan mötas på ett konstruktivt sätt. Är det inte så vi måste bemöta allt inom ämnet hållbar utveckling?